İZMİR / BALÇOVA - Salih Dede Anadolu Lisesi

Mrt

Toplumun bilim ve teknolojiye olan ilgi, sevgi ve farkındalığını artırmak, TÜBİTAK'ın öncelikli hedeflerindendir. Alanında uzman bilim insanlarını öğrencilerle buluşturan TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, öğrencilerin bilime ilgisini arttırmayı amaçlamaktadır.

Tubitak Destekli programa Dokuz Eylül Üniversitesi  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan YAŞAR  konuşmacı olarak katıldı.

Öğrencilerimiz "İKLİMSEL DEĞİŞİMLER, NEDENLERİ VE SONUÇLARI" başlıklı söyleşide, bilgilerini arttırdılar.

Söyleşi sonunda Okul Müdürümüz Yusuf ŞENUFUK tarafından hocamıza teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Programı Yapıldı

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma programını gerçekleştirdik. Okulumuz öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan programda    günün anlam ve önemine vurgu  yapıldı.

Mrt

Gençlik Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen İzmir iseler arası. MUAY TAİ   il birinciliği turnuvasında Öğrencilerimiz ; Ezgi Yılmaz  Genç A kategorisinde İl birinciliği Genç erkekler  kategorisi  bir öğrencimiz il birinciliği ve  genç erkekler  kategorisinde Şakir Karadeniz üçüncü olmuştur.  Üç öğrencimiz de madalya alarak büyük başarı elde etmişlerdir. Öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz

Şbt

Salih Dede Anatolian High School is in Balçova, Izmir. There are 450 students and 43 teachers in our school. It gives education to the students aged between 14 and 18. Our students take English and German courses as foreign languages. Since Izmir is a historic maritime city with wonderful coasts, sights, ancient monuments all of us are very lucky and we try to turn this into an advantage for our students.

Şbt

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla Bakanlığımız bünyesindeki tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızda olduğu gibi ilimizde de 1 dakikalık saygı duruşu programı düzenlendi. Saygı duruşu ve okul müdürümüzün günün önemi hakkında  konuşmasıyla depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımız rahmetle yâd edildi.

Ock

Okulumuz öğrencisi  Firdevs YEĞİN, Brezilya’da Gerçekleşen 420 Dünya Şampiyonasına katıldı.

Yarışmada Firdevs Yeğin – Kuzey Kumlalı (Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi) 21. sırada yarışı tamamladı.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Okulumuz Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Ocak ayı faaliyeti kapsamında "En iyi Cümle / Afiş" yarışmalarında okulumuz derece yapan afişleri aşağıdadır.

Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

İŞTE EVDE YOLDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Ara

2024-2025 Eğitim öğretim yılında sınıflarımızın alacakları seçmeli derslerle ilgili  öğrencilerimize4 ve velilerimize belirtilen tarih ve saatte okulumuz  tarafından bilgilendirme yapılacaktır. Katılımınız önem arz etmektedir.

Ara

İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u saygı ve rahmetle anıyoruz.

1. DÖNEM 2. YAZILI SINAVLARINA İLİŞKİN ÖRNEK SORU KİTAPÇIKLARI YAYIMLANDI

Millî Eğitim Bakanlığınca resmî ve özel ortaokullar ile liselerde okul genelinde yapılacak 1. dönem 2. yazılı sınavlarına yönelik örnek soru kitapçıkları yayımlandı. Her sınıf düzeyinde hazırlanan örnek soru kitapçıkları ve çözüm videoları öğrencilerin erişimine açıldı.

Öğrencilerimiz; Deniz DURAN  ve Ada OTHAN

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında 'Geleceğe Işık Tutan Öğretmenlerimize' yüreklerinden fırçalarına dökülen hislerle hazırladıkları kitap ayraçlarını hediye ettiler.

Kas

Salih Dede Anadolu Lisesi olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü ilçe törenini gerçekleştirdik.

Ekm

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılını Balçova İlçe Miili Eğitim Müdürlüğümüzün gerçekleştirdiği organizasyonla coşkulu bir şekilde kutladık. Öğrencilerimiz çizmiş oldukları Atatürk portrelerini segileyerek görsel bir şölen sundular. Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun..